Siklós

Siklósi vár, amely hazánk egyik legrégebbről megmaradt történelmi emléke. A várban két 15. századi freskó és két várúr (Benyovszky Móric és Batthyány Kázmér) sírjai is megtalálhatóak. A vár legautentikusabb középkorból fennmaradt része a várkápolna. Később a XVIII. században épült termekben rendezték be a börtönmúzeumot, a kőtárat, és a pécsi kesztyűgyártás történetét bemutató vármúzeumot. A vár egész évben várja vendégeit.

Siklósi Thermal Spa fürdő, amely a vár szomszédságában, kellemes környezetben található. A fürdő belső építészeti szempontból rendkívül impozáns, a fürdőket körülölelő bástyák színes világa a vár erős falait jelképezik. A wellness szerelmeseinek kitűnő helyül szolgál a fürdő, hiszen számos élménymedence, csúszdák, örvénymedence, thermal medence, szaunák, jacuzzik, gőzkabinok, sóbarlang, szolárium és különféle masszázskezelések kaptak helyet. A fürdő minden korosztály számára nyitott, kulturális eseményeknek, nyári élőzenei koncerteknek, jazz esteknek szintén szívesen ad otthont. A fürdő egész évben várja látogatóit.

Malkocs bej Dzsámi Siklós, amely XVI. Század második felében épült, de az évek során erős hanyatlásnak indult, míg 1969-ben Dr. Gerő Győző és Mendele Ferenc irányításával újjáépítették A restaurálás olyan jól sikerült, hogy 1993-ban elnyerte az Europa Nostra díjat, melyet minden évben valamely építészeti emlék helyreállításáért ítélnek oda. Manapság a város kulturális életében játszik szerepet az épület, de a délszláv háború óta ismét eredeti rendeltetésének megfelelően is működik: a muzulmán bosnyák menekültek tartják benne istentiszteleteiket. A dzsámi berendezését a török állam néprajzi múzeumából kapott tárgyak teszik teljessé.